Zastúpenie PSK v Bruseli bude prezentovať rozvojovú politiku EÚ v Prešove

30.03.2005 Celý región

Prezentáciu rozvojovej politiky Európskej únie (EÚ) chystá v Prešove na 5. a 6. apríla zastúpenie Prešovského samosprávneho kraja (PSK) v Bruseli. Uskutoční ...
Prezentáciu rozvojovej politiky Európskej únie (EÚ) chystá v Prešove na 5. a 6. apríla zastúpenie Prešovského samosprávneho kraja (PSK) v Bruseli. Uskutoční ho s podporou generálneho riaditeľstva Európskej komisie (EK) pre regionálnu politiku. V takom rozsahu sa podobná akcia v žiadnom inom regióne SR zatiaľ nekonala. Do Prešova na tie dni príde napríklad plný kamión rôznych propagačných materiálov.

Ambíciou vedúcej spomínaného zastúpenia PSK v Bruseli Natálie Tarasovovej je - ako to obrazne povedala 23. marca na tlačovej konferencii v Prešove - priniesť Brusel do Prešova a Prešovského kraja. \"Chceme ľuďom povedať, aká pomoc EÚ je v súčasnosti pre regióny dostupná a aká sa očakáva, \" uviedla. Na dni prezentácie sú pripravené štyri stretnutia zástupcov EK s vybranými cieľovými skupinami - poslancami krajského parlamentu, podnikateľmi, stredoškolákmi a miestnymi expertmi na regionálny rozvoj. Okrem toho bude v divadle verejne prístupná výstava. Prezentácia je iniciatívou zastúpenia PSK v Bruseli. Chce ňou - podľa slov Tarasovovej - pomenovať \"čo to znamená rozvojová politika Európskej únie a hlavne, čo to znamená v reálnom živote, ako sa ich to dotýka a aký prínos môže mať pre nich či už teraz v tejto dobe, alebo po roku 2006, keď sa chystá zmena navrhovanej politiky a má byť viacej orientovaná na regióny, mestá a obce a má byť efektívnejšia a jednoduchšia ako doteraz\".
Tarasovová pripomenula, že na druhej strane ide o bežné propagačné aktivity EK. V Poľsku, ako v ďalšej novej členskej krajine EÚ, boli podobné nedávne stretnutia veľmi úspešné.
(jj)
 

Vyberte región

mark